Stora Enso vastuuseen laittomista liiketoimista

Lehdistötilaisuus

KE 20.4. klo 12–13 Rikhardinkadun kirjasto, kokoushuone 1krs (Rikhardinkatu 3, Helsinki)

Paikalla Marcelo Durão Brasilian Maattomien liikkeestä (MST) ja Kertin Edquist ruotsalaisesta Latinamerikagrupparna -järjestöstä. Kansalaisjärjestöt Brasiliasta, Ruotsista ja Suomesta arvostelevat voimakkaasti Stora Enson liiketoimia Etelä-Amerikassa. Marcelo Durão ja Kerstin Edquist osallistuvat muiden yhtiökokousaktivistien kanssa iltapäivällä Stora Enson yhtiökokoukseen ja vaativat yhtiön johtajia vastuuseen vastuuttomista ja osin laittomista liiketoimista erityisesti Etelä-Bahialla Brasiliassa.

Yhtiökokouksessa vaaditaan muun muassa, että yhtiön johto esittelee Stora Enson ja sen tytäryhtiöiden suunnittelemat sellulinjastojen laajennushankkeet Brasiliassa ja selvityksen siitä mistä raaka-aine uusille sellulinjoille aiotaan hankkia. Lisäksi vaaditaan yhtiön johdolta selvityksen siitä, miten julkisuudessa esillä ollut kritiikki on muuttanut Stora Enson strategiaa ja millä tavoin dialogia kritiikkiä esittäneiden tahojen kanssa aiotaan jatkaa. Stora Enson johdolta vaaditaan selvitystä Brasiliassa ja Kiinassa käynnissä olevien juridisten maakiistojen ja yhtiötä vastaan nostettujen oikeusjuttujen nykytilanteen, sekä mihin toimenpiteisiin yhtiö on ryhtynyt vähentääkseen sitä vastaan nostettavia prosesseja jatkossa. Lopuksi vaaditaan riippumattomatonta selvitystä Kiinan ja Brasilian plantaasien vaikutuksista.

Stora Enson yhtiökokousasiakirjat: http://www.storaenso.com/investors/governance/shareholders-meetings/agm_2011/registration/Pages/default.aspx

Lehdistötilaisuuden järjestävät Maan ystävät ry ja Maattomien ystävät ry.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: